Boraink


Trombitás Borház Club rosé – 2012

Közezepes intenzitású lazac színű megjelenés. Elegáns illatát ásványos jegyek vezetik fel, majd szaftos piros bogyósgyümölcsök tűnnek fel. Kóstolva száraz, lendületes savak, szép krémes szerkezet, zamatos gyümölcsaromák jellemzik. Fiatal bor, ám jókora érlelési tartalékokkal rendelkezik még. Halászléhez, pörköltekhez, paprikásokhoz, salátákhoz, valamint hal és szárnyasételek mellé ajánlom nagy szeretettel!
/Kovács Antal/


Trombitás Borház Olaszrizling – 2012

Közepes intenzitású szalmasárga megjelenés. Kristály tiszta illata gyümölcsös felütéssel nyit; őszibarack, körte, citrusfélék kandikálnak ki a pohárból, mögöttük leheletnyi ásványos karakter. Kóstolva száraz, eleven savak, finoman húsos test. ízében megváltozik a dolgok menete; ásványok elől, gyümölcsök hátul, szép! Jól lehűtve nagyszerű ételkísérő, salátákhoz, valamint fehérhúsú szárnyasokból és halakból készített étkekhez ajánlom kísérőként.
/Kovács Antal/


Trombitás Borház Kastélyos – 2012

A kastélyos nem más, mint egy mélyebb színárnyalatú siller, amelyre akár azt is mondhatnánk, hogy pirosbor. Trombitás Tamás a 2012-es évjárat cabernet sauvignon terméséből segítette világra debütáló kastélyosát.
Intenzív meggypiros szín. Illatában aszalt szilva, málna és meggy aromái tűnnek fel. Kóstolva száraz, gömbölyű savak, molett test, gazdag gyümölcsaromák jellemzik. Meglepő koncentráció, igazi boregyéniség! Pörköltekhez, paprikásokhoz, érlelt sonkákhoz, kacsából, libából és sertésből készített sültekhez, illetve halászléhez ajánlom kísérőként e pompás pirost!
/Kovács Antal/


Trombitás Borház Trigon – 2011

Trombitás Tamás első vörösbora lépett ezennel a Nagyérdemű elé; egy remek kékfrankos felütés!
Közepes intenzitású rubinvörös szín. Illatában aszalt piros és fekete bogyósgyümölcsök parádéznak. Kóstolva száraz, kerek savérzet, selymesen simogató tannin, finoman melegítő alkohol, húsos test, életteli gyümölcsaromák jellemzik. Nagyszerű egyensúlyban lévő bor, amely a fogyasztásra tökéletesen készen áll. Kacsa, liba, sertés és borjú sültek mellé, valamint fehérpenészes lágysajtokhoz ajánlom kísérőként, nagy szeretettel!
/Kovács Antal/


Trombitás Borház Siller- 2012

2012-es Siller.


Boraink készítője és kizárólagos forgalmazója a Pegazus Art Club kft.

Elcsendesedett a szőlőhegy. Nálunk is minden tételünk a hordókban, vagy nemes acél tartályokban érlelődik. Az idén ez az érés jóval megelőzi az előző évek gyakorlatát. Ezért lesz néhány tétel mely már januárban palackba kerülhet.

Azért addig sem maradunk BOR nélkül.

Még kapható a 2008 -as rizlingünk, a 2008 -as Kishordós, a 2009 –es Cabernet Souvignon rozé, a 2010 -es Olaszrizling és most kezdjük a 2009 –es Olaszrizling forgalmazását is!

Korábbi boraink


Trombitás Borház Club rosé – 2011

2011-es club rosé a tradicionális francia technológia alapján hozza a szokásos értékeit. Egyes borértők szerint az eddig legtrendibb változat.


Trombitás Borház Siller – 2011

Ez a siller zweigelt alapra épül a rozé és a vöröbor közti állapot az eddigi tapasztalatok alapján ez idén a gasztronómia legkedveltebb bora.


Trombitás Borház Chardonay – 2011

Nem azok kedvence akik a chardonay “kölnis” változatát kedvelik. Ez egy igazi káli medencei kő-juice


Trombitás Borház Olaszrizling – 2011

2011-es olaszrizlingünk jelenleg a legelegánsabb borunk. Hordozza a fajtajelleget, de elsősorban a velétei kőzetek dominálnak benne is.


Trombitás Borház Olaszrizling 2010.

A 2010-es olaszrizling sokkal üdébb, elegánsabb mint a báttyai, de hozza a hely jellegzetességeit is.


Trombitás Borház Olasz Rizling – 2009

2009-es olaszrizlingünket másfél évi palackérlelés után most hozzuk forgalomba. Bár nem illik ezt mondani , de ez a borunk a kedvencem. Benne van a 2009-es csodás szőlőtermése, a de főleg a hely a Káli-medence, a Veléte dűlő összekeverhetetlen ízei.


Trombitás Borház Olasz Rizling – 2008

Sokan akik előszőr kostolták az első korty után azt hitték, hogy ez egy Somló hegyi bor. A második korty után már Badacsonyról beszéltek. Amikor hagyták kitárulkozni a bort akkor rájöttek rá, hogy milyen minerális, mégis nagytestű, hosszan élvezhető bor ez. Az ízeket szépen kiséri a mandula enyhe kesernyéssége.

Ilyen az igazi Káli-medencei rizling. A mienknek az egyéniségét a Veléte dűlő adja, markánsabb savaival, karakteres jegyeivel.

( több száz palackot félretettünk, hogy 5 – 6 év múlva is megkóstolhassuk )


Trombitás Borház Kishordós Olaszrizling – 2008.

Az előző bor egy olyan tételle, melyet kis gönci hordókban érleltük.


Archív boraink


Trombitás Borház Cabernet Souvignon rosé 2009.

Nagyon kis mennyiségben meghagyunk 100%- os Cabernet Souvignon rosét is. Elsősorban a borkostolókra.


Trombitás Borház Cabernet Souvignon rosé 2010.

Nagyon kis mennyiségben meghagyunk 100%- os Cabernet Souvignon rosét is. Elsősorban a borkostolókra.


Trombitás Borház Club Rosé – 2010

Az előző év sikerén felbuzdulva újból összeállítjuk ezt a rosét, természetesen más arányokban.

Május elejétől lehet majd megvásárolni.


Trombitás Borház Club Rosé – 2009

Az első olyan borunk, mely házasítás után alakult ki. A Cabernet Souvignon rosé és a Zweigelt rosé összeállításban igyekeztünk mind a két bor értékeit megőrizni.

Mivel a 2009 es év kitűnő év volt itt a szőlő beérésének szempontjából – ezért a bor alkohol tartalma egy kicsit magasabb a megszokottnál.


Trombitás Borház Zweigelt Rosé – 2008

Az azonos évjáratú Cabernet Souvignon rosénál üdébb frissebb bor volt.


Trombitás Borház Cabernet Rosé – 2008

Ez a bor hozta eddig a legtöbb dícséretet a borászatunknak.

Gyümölcsös ízgazdag bor volt.

Egy régi, klasszikus francia technologia hozta meg a sikert.